Dat je geen afhankelijkheid wilt van één land, dat merkten we allemaal toen de oorlog in Oekraïne uitbrak. De brandstofprijzen schoten omhoog door de schaarste. De CEO van BMW waarschuwt nu voor een soortgelijk scenario met elektrische auto’s. Hij vindt dat we niet alles moeten inzetten op één soort aandrijving.

‘Als je kijkt naar de technologie die uitkomt, de EV-beweging, moeten we voorzichtig zijn, want tegelijkertijd vergroot je de afhankelijkheid van heel klein aantal landen’, zei Oliver Zipse. Volgens Reuters doelt de hoofdman op dat de grondstoffen voor batterijen voornamelijk uit China komen.

‘Als iemand om de een of andere reden geen elektrische auto kan kopen maar wel een auto nodig heeft, zou je dan liever voorstellen dat hij voor altijd in zijn oude auto blijft rijden? Als je geen verbrandingsmotoren meer verkoopt, doet iemand anders dat wel’, voegt hij eraan toe.

Wat is volgens Zipse de oplossing?

Volgens de CEO is het belangrijk om alsnog zuinige benzineauto’s aan te bieden. Daarbij voert hij ook argumenten aan als een niet volledig dekkend laadnetwerk en de hoge prijs voor elektrische auto’s. BMW waarschuwde eerder ook al voor de strenge emissie-eisen die eraan zitten te komen – die zouden voor een hoge werkloosheid zorgen.

Reacties

  • Geert G. heeft op 17 april 2022 geschreven:

    Dit denk ik er ook van.Niet alleen inzetten op elektrische wagens maat ook verder diesel en benzine motoren verfijnen .

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear