BMW heeft tijdens de autoshow in Chicago verklapt dat het vanaf 2009 weer gaat deelnemen aan de American Le Mans Series. Speciaal voor dit doel werd de M3 ALMS onthuld.

De M3 ALMS is een voor de racerij geprepareerde variant van de M3 Coupé. Deze werd ontdaan van allerlei overbodige onderdelen, terwijl de carrosserie aan alle kanten behoorlijk werd uitgebouwd. Ook het chassis is ontwikkeld voor gebruik op het circuit.

Om in de ALMS voorin mee te kunnen rijden werd het vermogen van de 4,0-liter V8 opgeschroefd tot 485 pk, terwijl het toch al behoorlijke koppel van 400 Nm werd verhoogd tot 500 Nm.

BMW reed in het verleden al eerder in de ALMS-klasse. In 1999 wonnen Lehto, Kristensen en Muller achter het stuur van een BMW V12 zelfs de allereerste race op Sebring. In de jaren daarna scoorde BMW ook heel behoorlijk op Le Mans, met verschillende over winningen in zowel de GT- als de LMP1-klasse. In 2006 was het echter schluß voor de Duitsers. Wellicht dat ook daar nu verandering in gaat komen. En zouden we BMW ooit gaan tegenkomen in de DTM? Dan moeten er onder de motorkap van de M3 nog wel wat pk’s bijkomen.

Reacties

Meer van TopGear