Kijk aan, een nieuwe racer van BMW. Deze auto zie je volgend jaar op Amerikaanse circuits racen – en met wat geluk over een tijdje op een beroemd Frans circuit. Het is geen volbloed BMW, maar een racer op basis van een Dallara-chassis. Laten we de BMW M Hybrid V8 net zo behandelen als elke andere auto van het merk, wat tegenwoordig betekent dat we zullen beginnen bij de nieren.

BMW M-baas Frank van Meel gaf zijn ontwerpteam de taak om het prototype ‘duidelijk herkenbaar te maken als BMW M-auto’, wat zich natuurlijk vertaalt in zoiets als ‘plak er een paar enorme nieren op of je bent ontslagen’. Maar we geven gelijk toe: ze werken hier best goed, toch? In feite ziet het hele ding er absoluut goed uit, als je het ons vraagt.

Hints naar andere BMW’s in de LMDh-racer

BMW verstopte naast de grille meer knipogen naar M-straatmodellen, waaronder een Hofmeister-knik. Deze spot je bij productie-BMW’s in de zijruiten achterin, waar de raamlijst naar beneden loopt en onderin terug naar voren knikt. Een andere eerbetoon aan de M-modellen zijn de buitenspiegels. En dan is er nog het retro-M-logo op de neus.

De wrap op de auto zijn foto’s van oude M-modellen die zijn samengeprakt tot een soort M-camouflage. De kleurstelling die je hier ziet, is alleen bedoeld om te testen. Het debuut van de auto staat gepland voor 2023. Zoals je al uit de naam kon afleiden, komt de power voor deze BMW M Hybrid V8 uit een achtcilinder met een hybride hulpje.

Geen Le Mans voor deze BMW M Hybrid V8?

En dan nu een lichte teleurstelling. Het is inderdaad een LMDh-prototype, wat staat voor Le Mans Daytona hybrid, maar het merk spreekt nog niet over plannen om met deze auto te racen tijdens Le Mans. Voorlopig staat alleen het Amerikaanse IMSA WeatherTech SportsCar Championship op de planning. Wel voldoet deze auto aan de Le Mans-reglementen, dus wie overtuigt BMW even?

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)