[tg_video]//www.youtube.com/embed/wqimhN3B2uE[/tg_video]

BMW kondigde onlangs aan met een raceversie van de M235i te zullen gaan komen, en om dit kracht bij te zetten, hebben ze een vlotte en lawaaiige video de wereld in geholpen. Ondanks de beukende muziek waar niemand op zit te wachten, krijgen we zo toch een aardig idee hoe het straks zal klinken om langs een willekeurig circuit te staan waar deze auto komt langsblèren.

De M235i heeft de bekende 3,0-liter zes-in-lijn turbomotor aan boord met een prettige 340 pk, die via een mechanisch sperdifferentieel naar de achterwielen gesmeten worden. De spoorbreedtes zijn vergroot, de vering verlaagd, de wielkasten zijn uitgeklopt en er zijn BMW M spoilers en diffusers toegevoegd. Daarnaast is er een zwik carbon-onderdelen, plus een FIA-goedgekeurde rolkooi en benzinetank.

De baas van BMW Motorsport, Jens Marquardt, beweert dat het een peulenschil was om van de M235i een entry-level racer (à 59.500 euro, zonder belastingen dus) te maken. 'Zo veel aanpassingen hoefden we niet te doen', zegt hij. Noem ons gek, maar we vermoeden dat de komst van een straatlegale M2 dan ook niet al te veel problemen zal opleveren.

Goed, dat is van later zorg. Kijk en luister eerst maar eens naar de bovenstaande video, en herinner daarmee jezelf er even aan dat het best glad kan zijn rond deze tijd van het jaar.

Reacties

Meer van TopGear