De 30ste verjaardag is er een die veel mensen graag stilletjes voorbij laten gaan. BMW gelukkig niet, daar vieren ze de verjaardag van de M3 door er een kek kleurtje op te smeren en een lading badges op te dumpen.

Oude kleuren op nieuwe modellen doen het vaak goed en dat is bij deze powersedan geen uitzondering. De kleur Macao Blue metallic was destijds een optie op de oer-M3 en siert nu de jubileumuitvoering. De legendarische kleur Dakar Yellow van de E36 had ook niet misstaan, wat ons betreft. Het feestinterieur komt minder goed uit de verf. De stoelen komen van de faillissementverkoop van de Halfords en hebben een lelijk borduursel op de hoofdsteunen. Verder kom je de 30-badges tegen op het dashboard, de gordels, de dorpels en de voorschermen.

In de basis is de 30 Jahre Edition een M3 met Competition Package en daarom heeft ie 450 pk. De Dreier knalt daarmee in 4 seconden van 0 naar 100 km/u. Ja, de M3 is ver gekomen sinds de viercilinder met 200 pk uit 1986. Al was de E30 ook niet langzaam te noemen met een topsnelheid van 235 km/u.

BMW verdeelt wereldwijd vijfhonderd exemplaren van de M3 30 Jahre Edition. Tien daarvan komen deze zomer naar Nederland, dertig jaar nadat de eerste koopovereenkomst voor een BMW M3 werd ondertekend. De prijs wordt nog bekend gemaakt.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)