Eerder liet BMW al weten dat het Neue Klasse-platform een vermogen aan kan van een megawatt. Baas van productontwikkeling Frank Weber bevestigt nu dat vier ‘onafhankelijke elektromotoren’ op het nieuwe platform kunnen zorgen voor 1.360 pk. Weber wil helaas nog niet zeggen of de aanstaande elektrische BMW M3 meteen het maximale vermogen krijgt. Wel zegt hij dat er naast de elektrische versie ook nog een nieuwe M3 komt met een benzinemotor.

Tegen 2027 moet de nieuwe M3 op de markt komen, vertelt Weber aan het Australische Carsales. In de basis krijgt de elektrische M3 al gelijk vierwielaandrijving. Losbandige M3-rijders, wees niet getreurd. BMW werkt aan een systeem waarbij je zelf het vermogen kunt verdelen. Zo kun je ervoor kiezen om de M3 ‘meer en meer achterwielaangedreven’ te laten voelen.

Het geluid van de elektrische BMW M3

De BMW-topman garandeert dat het motorgeluid nog niet helemaal zo is zoals BMW zou willen, maar Weber stelt zich ook de vraag of klanten het geluid gaan missen. Hij weet zeker dat het rijgedrag van de iM3 ‘onvoorstelbaar’ gaat zijn. Volgens de productontwikkelaar van BMW wordt de elektrische M3 ‘veel beter dan dat mensen nu gewend zijn’.

Tegelijkertijd ook een benzine-M3

Voor wie nu iets mompelt over elektrisch rijden en kermissen, is er goed nieuws. Want de volgende M3 is er ook gewoon met een benzinemotor. Volgens Weber spelen benzineauto’s een grote rol in de toekomst van BMW en van de M3.

Over de volgende benzine-M3 zegt Weber: ‘Het is een mooie motor, we gaan hem zeker klaarmaken voor de Euro 7-norm en andere dingen, dus het gaat gebeuren.’ Volgens de productontwikkelaar horen de elektrische en benzine M3 straks bij elkaar: ‘Ze leven naast elkaar in de markt, want dat is nodig.’ De elektrische M3 is dus een uitbreiding van het M3-aanbod.

Eerder komt er een nieuwe M4 CS

Nog meer fijn BMW-nieuws? Komt ie: nog voor de nieuwe M3 komt, gaat BMW halverwege volgend jaar een M4 CS presenteren. Deze 4-serie zal tussen de M4 en M4 CSL vallen en krijgt waarschijnlijk een boel onderdelen van die auto en van de M3 CS. Dikke kans dat de 550 pk sterke zes-in-lijn motor ook wordt overgedragen van de M3 CS naar zijn grotere broer.

Misschien heb je ergens al wat prototypes voorbij zien komen van een nieuwe 3- of 4-serie. Dat kan kloppen, want BMW bevestigt nu dat er een facelift komt van de huidige M3 en M4. Uit de eerste berichtgeving zouden de nieuwe Bimmers in ieder geval nieuwe koplampen krijgen. Voor de onthulling zullen we nog een maand of negen moeten wachten. Het zijn in ieder geval spannende tijden in Beieren.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)