Over de derde variant van de nieuwe BMW M3, de cabrio, hoeven we niet meer geheimzinnig te doen. De cabriolet is namelijk net gepresenteerd aan het publiek. En tja, wat valt er nog meer over deze nieuwkomer te melden behalve dat dit een M3 zonder dak is?

Wel, misschien is het nog interessant om te weten dat de snelbruiner niet over een stoffen dak beschikt, maar over eentje van staal – voor het eerst in de geschiedenis van de M3 Cabriolet. Verder is de auto voorzien van diverse verstevigingen in het chassis en de wielophanging om het stijfheidsverlies door het wegnemen van het dak te compenseren. Daardoor weegt de M3 Cabrio wel 230 kilogram meer dan z’n dichte broer. Gevolg daarvan is weer dat de open BMW een paar tienden langzamer is op de sprint van nul naar honderd. Hij doet er om precies te zijn 5,3 seconden over, tegen 4,8 seconden voor de M3 Coupé.

Het belangrijkste nieuws hebben we even voor je warm gehouden: de M3 Cabrio wordt als eerste BMW leverbaar met een nieuwe zeventrapstransmissie met de naam M DKG. Deze versnellingsbak is vergelijkbaar met DSG van Volkswagen en dient ter vervanging van het SMG-systeem dat BMW momenteel voor zijn modellen gebruikt. De nieuwe transmissie zal later ook voor de M3 Coupé en Sedan leverbaar worden.

Reacties

Meer van TopGear