Al wordt het model misschien bijna vervangen, BMW is nog niet klaar met de huidige M3. Dit exemplaar, M3 CRT genaamd – dat staat voor Carbon Racing Technology – is (voorlopig?) de allerultiemste versie die je kunt krijgen. Volgestouwd met koolstofvezel en de techniek uit de M3 GTS moet dit een feestje op vier wielen zijn.

Onder andere verschillende carrosseriedelen en de strak zittende kuipstoeltjes zijn van ultralicht, met koolstofvezel versterkt plastic gemaakt. Samen zijn ze goed voor een gewichtsbesparing van 45 kilo. Tel daarbij op dat de 4,4-liter V8 van de M3 CRT een dikke 450 pk en 440 Nm levert (versus 4,0 liter, 420 pk en 400 Nm bij de gewone M3), en je begrijpt dat het sprintje van 0 naar 100 km/u iets sneller verloopt: 4,4 seconden, tegen 4,9 voor de standaard auto. Ook de top ligt hoger, op 290 km/u. Nog steeds begrensd, dat dan weer wel.

De M3 CRT is er alleen met de M DCT-versnellingsbak, alleen als sedan en alleen in de kleur Frozen Polar Silver met rode biesjes. Mocht je met dat alles vrede hebben, dan moet je opschieten: BMW zal slechts 67 exemplaren van deze M3 bouwen. De Benelux-prijzen zijn nog niet bekend, maar met al die exotische materialen mag je er op rekenen dat ie aan de prijs zal zijn.

Reacties

Meer van TopGear