Eind oktober reed een Pagani Zonda F ClubSport een ronderecord op de Nürburgring, door tweetiende van een seconde sneller te zijn dan de Porsche Carrera GT. Maar we hebben een nieuwe koning, een BMW M3 CSL. Van het vorige model dan welteverstaan.
 
Deze heeft het record van de Zonda F ClubSport werkelijk aan flarden gereden. De tijd? Hou je vast: 7 minuten en 22,9 seconden. Dat is bijna vijf seconden sneller dan de Pagani. We hebben het dan ook niet zomaar over een M3 CSL. Dit exemplaar werd getuned door het Zweedse Loaded, waarna de Duitse BMW-goeroe Tom Schirmer nog eens keek of het allemaal goed was gedaan.
 
En dat was blijkbaar het geval. De Zweed Richard Goransson – bekend van het WTCC – had de beschikking over een vermogen van 600 pk, terwijl ook de wielophanging en het remsysteem grondig werden aangepakt. En om wat gewicht te besparen, werd de carrosserie van zijn M3 CSL grotendeels opgetrokken uit lichtgewicht plaatwerk. Het gaat hier overigens om een ronderecord voor productieauto’s. Misschien dat er nog maar eens kritisch naar deze definitie moet worden gekeken.
 

Reacties

Meer van TopGear