BMW lanceert de nieuwe M3 in kleine porties: eerste kregen we de foto’s van de M3 conceptcar, nu maakt BMW definitief bekend afscheid te nemen van de zes-in-lijn motor om een zeer potente V8 te gaan toepassen in de M3. En het volgende persbericht zal wel gaan over de te verwachten acceleratiecijfers van de M3. Jammer dat we de topsnelheid al kunnen raden, of zou BMW ons verrassen?
 
De 4,0-liter V8 levert 420 pk – exact hetzelfde aantal als de grootste M3-concurrent, de Audi RS4 – met een koppel van 400 Nm. Deze V8 is de meest hoogtoerige motor die BMW ooit voor een seriemodel bouwde, hij gaat tot 8.400 tpm. Verder past BMW hoogwaardige lichtgewicht metalen toe die ze ook gebruiken in de Formule 1 waardoor de motor slechts 202 kilo weegt. En om zoveel mogelijk vermogen aan te wenden om ongehoord hard te kunnen rijden, heeft BMW een technologie ontwikkeld die er voor zorg draagt dat de accu alleen wordt opgeladen als je geen vermogen nodig hebt. Bijvoorbeeld bij het laten uitlopen of remmen van de auto. Eh, zou je dat merken? Miscchien gaat hij daarmee de RS4 wel voorbij…
 
De uiteindelijke M3 zal nagenoeg gelijk zijn aan de getoonde concept-M3, zo schatten wij in, misschien zal er hier en daar een vouwtje in de spoiler worden aangepast. Waar we zeker op hopen is dat de prachtige bult op de motorkap ook op de definitieve versie komt. Opdat iedereen weet dat daaronder een zeer potente V8 schuil gaat. Genoeg nu BMW, ophouden met die tussentijdse M3-weetjes, we willen rijden!

Reacties

Meer van TopGear