Een auto hoeft niet oud te zijn om al een keer goed in elkaar gezeten te hebben. Een van de eerste BMW M5 First Editions in Nederland crashte al na een maandje op de A7. Bij deze snelle sedan viel de schade mee en inmiddels rijdt de matrode auto weer gewoon rond in Nederland. De witte BMW M5 Competition in de onderstaande video had een grotere klapper gemaakt, maar ook hier vond iemand dat de auto nog prima te repareren was – maar dan niet op de juiste manier.

In de video zie je hoe iemand met een plamuurmes en een hamer grote stukken van de carrosserie aftikt. Nu bestaan er wel meer beelden van auto’s die onvakkundig zijn uitgedeukt en waar iets te veel plamuur is gebruikt, maar dit spant echt de kroon. Het lijkt zelfs alsof er serieus purschuim gebruikt is om de forse deuken op te vullen. Daarna is de witte M5 vrolijk overgespoten en waarschijnlijk doorverkocht aan een nietsvermoedende liefhebber. Dat is in ieder geval ons vermoeden. Je zou er maar na de aankoop achterkomen.

Mocht je ooit het vermoeden hebben dat een auto dikke lagen plamuur heeft, neem dan een magneetje mee om het te checken. Of beter: laat hem lekker staan. Als je gevoel bij de aankoop van een auto al niet goed is – en al helemaal bij zoiets als een BMW M5 Competition – dan is het vaak wijs om naar dat gevoel te luisteren. Bovendien zijn de doorgewinterde oplichters slim genoeg om wat metalen strips in hun plamuur of purschuim te verwerken.

BMW M5 Competition gerepareerd met purschuim

Reacties

  • Bob heeft op 28 oktober 2021 geschreven:

    Wel goede geluids demping

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)