Een elektrische auto terugroepen omdat hij te stil is. Dat is als bij de frietboer gaan klagen dat er teveel calorieën in de kroket zitten. Tenminste, dat zou je denken. Wettelijk is het namelijk verplicht dat elektrische auto’s onder een bepaalde snelheid een geluidje maken. Je weet wel, voor voetgangers en fietsers – en precies dit zit niet helemaal goed.

De terugroepactie staat in het terugroepregister van de RDW met de omschrijving ‘voertuig geluid generator werkt mogelijk niet’. Het gaat om de BMW i3, i4, iX, iX1 en iX3. Zeg maar gerust alle elektrische modellen van BMW. Het gaat in totaal om 1.650 auto’s in Nederland. Dit wil niet zeggen dat alle geluidsgeneratoren niet werken, maar BMW wil toch preventief even de boel bekijken.

In het ergste geval werkt de geluidsgenerator van BMW niet goed. Volgens de RDW is het mogelijke gevaar nu een ‘(verkeers)ongeval met letselschade’. Alle bestuurders krijgen een brief of een belletje waarin ze verzocht worden naar de dealer te komen. Daar wordt de werking gecontroleerd en de software krijgt een update. Niets aan de hand dus.

Reacties

 • Peter heeft op 1 februari 2023 geschreven:

  De software krijgt bij de dealer een update.
  Chuckle 😃

  • ADFS heeft op 5 februari 2023 geschreven:

   Heel frustrerend. iX1 kwam geheel volgens schema aan bij de dealer maar mag niet geleverd worden. Nu tijdelijke zonder auto omdat ik had ingepland dat ik mijn huidige auto inlever en meteen in de nieuwe auto kon rijden. Iemand enig idee wanneer dit wordt opgelost?

   Reageer
  • Ventura heeft op 4 februari 2023 geschreven:

   Mijn iX3 zou op maandag 23 januari afgeleverd worden. 09:15 terwijl ik bij de dealer was om de sleutels in ontvangst te nemen kreeg ik te horen dat alle iX3 nu niet nieuw afgeleverd mogen worden. Inmiddels is bekend dat er een software update komt, maar wanneer ik de auto in ontvangst mag nemen nog niet.
   Ik begrijp niet dat zo’n software update zo lang moet duren.

   Reageer
  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear