Transport & Environment, een partij die strijdt voor een groener en schoner Europa, beticht de Duitse auto-industrie ervan de verkoop van elektrische auto’s met opzet te kortwieken. Vervuilende SUV’s zouden juist naar voren worden geschoven om meer winst te maken. De aanleiding is de nog altijd stijgende totale CO2-uitstoot van nieuw verkochte auto’s in Europa.

Die opmerking schoot bij Klaus Fröhlich, directeur van ontwikkeling bij BMW, in het verkeerde keelgat. ‘Als we een groot aanbod hebben, een goede financiële prikkel, dan kunnen we Europa overspoelen en een miljoen elektrische auto’s verkopen. Maar Europeanen kopen deze dingen gewoon niet’, zegt Fröhlich, volgens Motoring.

‘Wat ze [Transport & Environment] negeren is dat de Europese klant niet bereid is om het risico van een EV te nemen. Dit omdat de infrastructuur er nog niet is. Ook de restwaarde is nog onbekend. Klanten in Europa kopen geen elektrische auto’s. We hebben de auto’s in de markt gedrukt en niemand wil ze. We kunnen iedereen een elektrische auto leveren, maar als niemand ze koopt…’

Volgens Fröhlich moeten de prikkels veranderd worden en niet de auto. Daarbij zegt hij dat BMW doorzet met de ontwikkeling van elektrische auto’s, die vooral in Amerika en China in trek zijn. De focus zal voorlopig liggen op plug-in hybrides. ‘We denken dat de klanten in Europa terughoudend zijn als het gaat om EV’s en dat plug-in hybrides voorlopig een betere optie zijn.’

Reacties

 • Jezus heeft op 3 juli 2019 geschreven:

  G-oed ver-haal

  Reageer
 • Jef Slijderink heeft op 29 juni 2019 geschreven:

  Wat een neurotische reacties allemaal. Ik rij met veel plezier mijn i3 tje en als die waterstofauto komt koop ik gewoon de waterstofauto. Ben dan nu wel vazt goedkoop uit en hoef nooit te tanken. Gewoon savonds de stekker erin en klaar voor de volgende dag.

  • Eddy Angel heeft op 29 juni 2019 geschreven:

   Er zijn ook mensen die niet “gewoon even een nieuwe auto kopen”, dus daar zie je al een groot verschil. Mensen willen ook zekerheid als ze een flinke zak geld gaan spenderen aan zoiets, maar de (nabije) toekomst nog helemaal open ligt. Zo simpel als dat jij het beschouwt, zo gemakkelijk is dat niet voor velen. Dus neurotisch? Nee, eerder realistisch en nuchter.

   Reageer
  Reageer
 • Peter heeft op 29 juni 2019 geschreven:

  Op welke Planeet bevind jij je momenteel? Ik wil daar ook zijn.

  Reageer
 • Jelle heeft op 29 juni 2019 geschreven:

  Waterstof is de toekomst ipv de in ons strot geduwde elektrische autos.

  Reageer
 • Anton heeft op 28 juni 2019 geschreven:

  Bereik te kort voor een dagtrip. Laden duurt veel te lang nog. Foeilelijke auto’s, brandgevaarlijk, enz. enz.
  Raar dat we niet kopen?

  Reageer
 • Mike Slooven heeft op 28 juni 2019 geschreven:

  Sjezus, te lang benzine dampen gesnoven?

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear