Als BMW deze auto nu in productie neemt, is het de krachtigste en snelste productieauto van het merk ooit. BMW noemt het de Power BEV en voor nu is het nog een testmodel, waarmee het merk de nieuwste elektrotechniek test. Onder de koets zorgen drie Electric Drive Units (EDU’s) voor serieus acceleratievermogen.

Juist: de BMW Power BEV is een elektrische auto. Moet je dat erg vinden? Wacht maar even tot je de specificaties hoort. Volgens BMW ligt het vermogen boven de 720 pk en komt de 0-100-tijd makkelijk onder de 3 seconden. Het is vrij letterlijk de Tesla Model S uit Beieren. Je vindt dezelfde motor, maar dan slechts één exemplaar, in de BMW iX3, die al dit jaar uitkomt.

Twee van de elektromotoren zitten op de achteras en opereren los van elkaar voor torque vectoring. De derde motor zit op de vooras. Volgens BMW is de auto een demonstratie van ‘longitudinale dynamica en laterale dynamica’. In normale-mensentaal: de Power BEV gaat snel vooruit en hard door de bochten. Nog makkelijker? Auto doet snelle vroem alle kanten op.

De BMW 5-serie is nooit ontworpen als een volledig elektrisch voertuig, maar toch gaat de ombouw niet ten koste van de interieurruimte. Er zijn geen productieplannen voor een BMW M5e met 720 pk, helaas. En hoewel je V8-gebrul mist, moet je toegeven dat het een interessant ding is…

Reacties

  • Matthijs heeft op 27 juni 2019 geschreven:

    Beste top gear ik ben erg grote fan van jullie ik hou van auto’s dus automatisch van jullie maar bij de auto vinden optie mis ik 2 van mijn favoriete auto’s namelijk de chervolet tahoe en de suburban willen jullie die toevoegen groetjes

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)