Met alle nieuwtjes en interessante feitjes die er dagelijks rondvliegen op het internet mis je nog weleens wat. Zoals dit bericht van vorig jaar, dat momenteel opnieuw de ronde doet op Instagram. Voor wie het voor de tweede keer gemist heeft, plaatsen we het verhaal hier nog een keer, want het is de moeite waard. Het gaat om een BMW-rijder die zijn smarthome gebruikt om een autoboef te pakken.

Het verhaal begint met een aangifte van ene Martin. Wanneer de BMW-rijder op een ochtend wakker wordt, ziet hij dat zijn stuur en zijn boordcomputer uit zijn auto zijn gejat. De camerabeelden bevestigen inderdaad dat iemand om 03:00 uur ‘s nachts bij zijn auto inbreekt en na 20 minuten met een volle rugzak weer vertrekt.

De boef komt waarschijnlijk terug

Omdat het zonder stuur nogal lastig rijdt (al zeggen ze dat je bij het driften de auto bestuurt met je gaspedaal), laat de BMW-rijder alle gestolen spulletjes opnieuw monteren. De politie vertelt Martin wel dat de kans groot is dat de boef dan terugkomt om nog een keer de auto leeg te roven. Maar dan bedenkt de BMW-eigenaar iets slims.

Martin is blijkbaar nogal handig met domotica en heeft bijvoorbeeld een slimme sproei-installatie. Hij legt een bewegingssensor van het huis in zijn auto en programmeert deze zo dat de installatie volle bak gaat sproeien als er in de nacht beweging in de auto wordt gedetecteerd. Ook gaat het alarm van het huis af als iemand de auto openbreekt.

Het geniale plan van de BMW-rijder

‘Mocht het gebeuren dat er weer wordt ingebroken in mijn auto, dan bel ik 112 en kunnen jullie op zoek naar een persoon die eruitziet alsof ie met z’n kleren aan onder de douche heeft gestaan’, zegt de BMW-rijder tegen de politie. Lange tijd gebeurt er niets op de oprit van Martin en het lijkt erop dat de boef niet meer terugkomt.

Maar dan, op een droge zomernacht, wordt een man met een lege rugzak aangehouden. ‘Het leek wel of hij in de regen had gestaan’, zegt de politie. Bij verder onderzoek vindt de politie bij de man thuis een grote hoeveelheid auto-onderdelen. De dief wilde nog een keer de BMW leegroven, maar die diefstal viel in het water. Hij zal er wel neerslachtig van zijn geweest…

Reacties

  • Aad heeft op 14 november 2023 geschreven:

    Was de dief niet gestruikeld over de waterslang, welke de Sprinkler-installatie in de auto moest voeden?

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear