Aan de hand van een Nederlands kenteken kun je een hoop te weten komen. Sowieso het merk en het model, maar ook wat de auto ooit nieuw heeft gekost en het opgegeven vermogen. Deze data klopt niet altijd helemaal omdat er soms een foutje wordt gemaakt bij de RDW, of omdat er iets veranderd is in de tussentijd (zoals het vermogen), maar in dit geval wijkt de data wel heel erg af. En dat heeft een duidelijke reden.

Milan spotte deze BMW M3 in Maastricht en wilde de foto online delen. ‘Normaal als ik auto’s spot, dan zet ik ze op de site Autogespot. Daar was dit kenteken nog niet eerder gespot en dan check ik altijd voor de zekerheid het kenteken’, zegt Milan tegen TopGear. Maar uit de kentekencheck kwam een Kia Rio met een 0-100-tijd van 13,1 seconden. Dat klopt natuurlijk niet. Hij plaatste de foto’s online met de boodschap dat het volgens het kenteken een Kia Rio was.

De BMW was gestolen en droeg andere kentekenplaten

Iemand anders herkende de BMW direct. De witte M3 was eerder deze week gestolen, ook in Maastricht. De oplettende lezer schakelde de politie in, die samen met de eigenaar naar de auto is gegaan. Ondertussen hadden zich ook andere mensen bij de auto verzameld. De eigenaar meldt nu op Facebook dat de M3 weer terecht is. Het is niet duidelijk waarvoor de dieven de auto gebruikten (wellicht was het alleen een joyride) en of er mensen zijn gearresteerd.

Reacties

  • Hans heeft op 13 oktober 2021 geschreven:

    Hij is daar neergezet om af te koelen dat wil zeggen dat de dieven de auto parkeren om vervolgens een week later de auto op te halen zodat ze zeker weten dat er geen tracker in zit.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)