Het eerste eigen model van de M-divisie van BMW was uiteraard de sierlijke M1 uit 1978. De afdeling kreeg meer dan 40 jaar de tijd om te broeden op een opvolger met dezelfde klasse – en komt nu met dit. Je kijkt naar de BMW XM Concept. Of Concept XM, zoals BMW hem noemt. Zie het als de BMW X8, maar dan met een ander naampje. In 2022 moet er een productieversie komen van deze gigantische SUV. Het wordt de krachtigste auto van BMW M ooit.

Een V8 werkt samen met een elektromotor voor een totaalvermogen van 750 pk en een koppel van 1.000 Nm. ‘Het design van de BMW Concept XM is een extravagant statement van BMW M in het hart van het luxesegment’, zegt Domagoj Dukec, designbaas bij BMW. ‘De XM heeft een unieke persoonlijkheid en belichaamt als geen ander BMW model een expressieve lifestyle.’ Ook zou de BMW XM Concept de richting aangeven voor de toekomst van het merk.

De grille van de BMW XM geeft licht

BMW legt graag nog wat extra nadruk op de nieren door ze een lichtgevende omlijsting te geven. De koplampen bestaan uit twee losse modules per kant. Aan de zijkant moet de stijgende raamlijn de indruk van een coupé geven. De twee BMW-logo’s in de achterruit zijn een knipoog naar de 1M, die ook twee logo’s op de bips had. Daarnaast zijn er Uitlaten, met de hoofdletter U. Vergeet ook niet even naar de daklijn te kijken, gezien van achteren.

Hoogpolig tapijt vanbinnen

Het interieur is net zo extravagant als de buitenkant. In plaats van het standaard geperforeerde leer met rode stiksels zet BMW in op vintage-leer en koolstofvezel met ingeweven koperdraad. De vorm van de uitlaten zie je terug in de bediening van de airco. De zitplaatsen achterin noemt BMW de M Lounge, waarbij de passagiers hun sokken begraven in hoogpolig tapijt. We nemen het je niet kwalijk als je wat overprikkeld bent na het zien van de interieurfoto’s.

Reacties

 • Willy heeft op 1 december 2021 geschreven:

  Dit kan toch niet meer, wie kan dit mooi vinden en het ergste is dat men blijkbaar allemaal een SUV wil…. BMW maak weer mooie autos …..zoals mijn
  E36 318IS coupe

  Reageer
 • Harry heeft op 1 december 2021 geschreven:

  Degoutant

  Reageer
 • Maxime heeft op 30 november 2021 geschreven:

  EINDELIJK stappen ze af van hun gedateerde kleine infotainment en dashboard schermpjes.
  Om die reden vind ik het interieur van Mercedes de laatste tijd toch serieus luxueuzer en vooruitstrevender dan BMW.
  Zeer blij dat ze ook die kant op gaan.
  Bij de grille heb ik mij al neergelegd en om eerlijk te zijn vind ik het bij bepaalde modellen helemaal niet mis staan, in tegendeel zelf.
  Over de rest spreek ik mij niet uit…

  Reageer
 • Godfried van Hensberg heeft op 30 november 2021 geschreven:

  De ontwerpers van BMW zijn de weg kwijt ! Dit mag kermisdesign genoemd worden en hoort op de carrousel thuis.

  • Maurice heeft op 1 december 2021 geschreven:

   Helemaal mee eens Godfried
   Van binnen is ie best gaaf

   Reageer
  Reageer
 • Ralph heeft op 30 november 2021 geschreven:

  “Pigs on Space !!! ”
  Hahahaha, Zijn ze de weg helemaal kwijt bij BMW ??
  Te lelijk voor woorden !

  Reageer
 • Quinten heeft op 30 november 2021 geschreven:

  Van die achterkant en het interieur word ik wel blij, maar die gigantische neusgaten mogen in het productiemodel wel een slag kleiner vind ik.

  • Ralph heeft op 30 november 2021 geschreven:

   Het is toch net een varken ?

   • Maurice heeft op 1 december 2021 geschreven:

    Xm knorrcept zou n betere naam zijn Ralph

    Reageer
   Reageer
  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)