Het is goed dat niet alle acteurs dezelfde passie hebben als de rollen die ze vertolken. We noemen een Christian Bale, die zijn karakter Patrick Bateman beter op de set kan achterlaten. In het geval van de Paul Walker is het alleen maar mooi dat hij net zo’n autofanaat was als zijn beroemdste filmkarakter. Misschien nog wel een grotere autofanaat, zelfs. Bij zijn tragische overlijden liet hij een flinke verzameling auto’s achter. Hoewel de acteur gek was op de Japanse auto’s die hij in de films reed, had hij ook een enorme liefde voor BMW’s. Eerder verschenen flink wat M3’s van hem op veilingen, en nu is het de beurt aan deze BMW M1 van Paul Walker.

De BMW M1 was in het gedeelde bezit van Paul Walker en zijn goede vriend Roger Rodas. In 2014 ging de auto naar de huidige eigenaar. Die reed er de afgelopen jaren weinig mee, want op de teller staat slechts 7.000 kilometer. De BMW M1 staat momenteel in Californië, maar werd oorspronkelijk nieuw in Duitsland geleverd. De Duitse kentekenplaten zitten er nog bij. De auto verliet de fabriek in het wit, maar mocht toen langs bij AHG voor de ‘AHG Studie’-behandeling. Niet alleen kreeg de BMW M1 toen 16-inch BBS-wielen, aerodynamische delen en een AHG-indicatie op de bumper, ook kreeg elke auto van AHG een unieke spuitbeurt. In dit geval dus wit met de BMW M-kleuren.

AHG verhoogde het vermogen van de 3,5-liter zes-in-lijn naar 350 pk. De nieuwe uitlaat kan niet anders dan fenomenaal klinken. Het interieur is precies zoals je hem wilt bij een auto uit de late jaren zeventig. Zwart leer, een handbak met vijf versnellingen en een Blaupunkt-cassettespeler. De auto staat nu op veilingwebsite Bring a Trailer. Het hoogste bod is op het moment van schrijven 390.000 euro en er staan nog zes dagen op de klok. Ga jij ervoor?

Reacties

  • Ashley Adygail Suarez heeft op 10 januari 2022 geschreven:

    yes , this bmw is too handsome for you. If you want to be handsome then buy it! Also this is comfortable to use.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)