Goed nieuws voor liefhebbers van voordelige cabrio’s. BMW kan het niet aanzien dat Mazda met de MX-5 goed blijft scoren, en heeft plannen gemaakt voor een tweezits cabriolet die onder de Z4 moet komen.

Al kunnen we dat eigenlijk niet zo stellig beweren, want het gaat om onbevestigde geruchten. Maar toch, een dergelijke stap zou voor BMW helemaal niet zo onlogisch zijn. De verkopen van de huidige Z4 blijven al tijden achter bij de verwachtingen, en dat heeft alles te maken met het forse prijskaartje. Klanten in dit segment kiezen inderdaad voor de MX-5, maar hebben bijvoorbeeld ook de Audi TT Roadster en de iets duurdere Honda S2000  als alternatief.

Een eventueel goedkoper model – de Z2 dus – zou een kleine 10.000 euro minder kosten dan de Z4, waardoor BMW ineens wel kan concurreren met de prijspakkers in deze klasse. Omdat een lager prijs ergens vandaan moet komen, zou de Z2 zo’n 15 centimeter korter zijn dan de Z4. Daarnaast zou er alleen een 150 pk sterke viercilinder leverbaar worden voor het nieuwe model, met eventueel nog een 2,0 liter turbomotor met 300 pk voor een Z2 met M-logo.

Mochten deze plannen van BMW inderdaad doorgang vinden, dan zou de productie van de Z2 vanaf 2010 plaatsvinden in de Verenigde Staten.

Reacties

Meer van TopGear