BMW gaat geen M bouwen van de Z4 Roadster, maar komt wel met een licht opgefokte versie van de 35i. De toevoeging ‘s’ staat symbool voor een extra 34 pk, dus betere prestaties. Een sportpakketje is uiteraard bij de prijs inbegrepen van de Z4 35is.
 
Een aërodynamische M-jas met andere bumpers, 18-inch lichtmetaal en diverse aluminium en koolstofvezel details in het interieur maken het verschil. Een adaptief sportonderstel en een nieuw ontwikkeld uitlaatsysteem ontbreken evenmin. Maar waar het allemaal om draait in deze ‘s’ is natuurlijk de motorische update. Het vermogen van de 3,0-liter zes-in-lijn stijgt naar 340 pk en het koppel bedraagt 450 Nm, met overboost zelfs kortstondig 500 Nm. Een sprintje naar de 100 km/u kan dan in 4,8 seconden (0,3 tel sneller dan de gewone 35i) en de topsnelheid blijft afgeregeld op 250 km/u. Een zeventraps sequentiële automaat met dubbele koppeling zorgt voor de krachtsoverbrenging.
 
De prijs voor deze Z4 35is is ook al bekend. Voor 76.650 euro rolt ie het dealerpand uit. Overigens pas vanaf maart volgend jaar. De Roadster debuteert in januari op de NAIAS in Detroit. Doe je het liever zuiniger aan, maar wil je wel de M-looks, dan kun je straks ook de minder potente Z4’s van het M-pakket voorzien voor 4.588 euro.

Reacties

Meer van TopGear