De BMW Z4 Concept staat op dit moment ergens onder een doek in Californië voor zijn zonnige debuut tijdens de Pebble Beach Concours d’Elegance. Pas dit weekend mag het publiek zijn oogballen te goed doen aan het koperkleurige studiemodel. Maar stiekem (of geheel in lijn met de marketingstrategie) lekte iemand bij BMW de foto’s al aan Bimmerfile. Inclusief Steve Aoki-lookalike die recalcitrant zand de lucht in schopt.

De nieuwe Z4 ontwikkelt BMW samen met Toyota. De Japanse autobouwer smijt er straks een andere koets op en de naam Supra. De BMW Z4 Concept geeft dus al een klein voorproefje van de nieuwe Toyota Supra.

Hoe gaat de productieversie van de BMW Z4 Concept eruitzien?

Dit concept schurkt enorm tegen het productiemodel aan. De kleur staat wellicht niet in de prijslijst, de velgen krimpen een maatje en ook de achterlichten zullen iets minder concept-achtig worden. Die enorme gapende bek kan nog wel eens een blijvertje zijn. In het interieur vind je bij de productieversie waarschijnlijk geen two-tone. Hoe het dakmechanisme werkt in de BMW Z4 Concept is niet bekend en dit zou ook nog veranderd kunnen worden. Hopelijk sneuvelen de twee bulten achterop niet.

Wat delen de twee auto’s met elkaar

Verwacht geen klonen als de Toyota GT86 en de Subaru BRZ. Een Supra met BMW-nieren gaat écht niet gebeuren. Of iDrive in een Toyota, wat dat betreft. Bovendien is de BMW Z4 een cabriolet en de Supra krijgt een dicht dak. De twee merken pakken beiden hun eigen motoren. Dingen als remmen, ophanging en chassis worden gedeeld door de twee. In tegenstelling tot de Toyota Supra, krijgt de BMW Z4 wel een handbak. Het motorengamma varieert van een 2,0-liter viercilinder en een zes-in-lijn.

Reacties

  • Big dick heeft op 9 september 2021 geschreven:

    Doodzonde dat de Z4 (G29) serie uiteindelijk een heel andere look gekregen heeft dan dit conceptmodel.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)