Wie er straks, in de nu al hevig begeerde lente, een beetje fris bij wil rijden, kan vanaf maart terecht bij BMW voor de licht opgekalefaterde Z4.

De belangrijkste wijzigingen zijn nieuwe koplampen met led-dagrijverlichting, keus uit nieuw lichtmetaal, een paar andere kleuren en de mogelijkheid het metalen klapdak in een contrasterende kleur (zolang het maar zwart of zilver is) te bestellen. Dat dak kun je nu trouwens ook rijdend openen en sluiten – altijd goed voor wat ooohs en aaahs van de kant van het terras. Niet harder rijden dan 40 km/u dan, anders stopt ie ermee en rij je juist voor aap.

Er is ook een nieuwe basismotorisering in de vorm van de sDrive18i. Die heeft, precies zoals je op grond van die '18' zou verwachten, een 2,0-liter turbomotor die 156 pk levert. Dat mag misschien niet overbemeten lijken, met een sprinttijd naar 100 km/u van 7,9 seconden en een top van 221 km/u is weinig mis. Zelf schakelen met een zesbak is standaard, een achttraps automaat kost extra. Wie meer pk's wil, kan uiteraard als vanouds ook voor de 20i (184 pk), 28i (245 pk), 35i (306 pk) of 35is van 340 pk gaan. Oh ja: het interieur heeft ook wat kleine aanpassinkjes gekregen – wat leer, alcantara en 'zwarte accenten' moeten voor meer sfeer zorgen.

De vernieuwde Z4 maakt z'n officiële debuut op de Detroit Motor Show, prijzen zijn nog niet bekend.

 

Advertentie

Reacties

Advertentie