Nieuwe koplamp. Snap je? Omdat het een lantaarnpaal is? Dit bijzondere tafereel trof de politie gisteren aan op de Mies Bouwmanboulevard in Hilversum. Daar stond een BMW Z4 met een incidentele facelift op de verkeerde rijbaan. ‘De bestuurder die op vermoedelijk te hoge snelheid door de het rode verkeerslicht reed, raakte van de weg en ramde een lantaarnpaal’, meldt de politie van Hilversum op Twitter. De 36-jarige bestuurder krijgt een proces-verbaal mee naar huis.

En verder?

Verder is er eigenlijk vrij weinig te vertellen over het ongelukje in Hilversum. De BMW Z4 is er eentje van de eerste generatie. Dit was de opvolger van de Z3. In cabriovorm noemen intimi hem de E85 en in coupévorm mag je hem met de code E86 aanduiden. Deze generatie werd van 2002 tot 2008 geproduceerd. Voor zo’n 7.000 euro heb je wel een leuke te pakken. Wil je een goedkopere, dan staan ze in Engeland (met het stuur rechts) voor nog veel minder.

Volgens NPO-programma De Rekenkamer zijn er maar liefst 32.000 soorten lantaarnpalen in Nederland. De duurste variant vind je in Amsterdam en kost 2.200 euro. Dat zijn die klassieke gietijzeren modellen. De meeste lantaarnpalen in woonwijken kosten ongeveer 800 euro. De schade aan de publieke ruimte valt dus nog wel mee. Als afsluiter geven we je het advies om niet aan bevroren lantaarnpalen te likken, want dan blijf je vastzitten. En laat je auto dat dus ook niet doen, zoals de BMW hier demonstreert.

BMW Z4 ramt lantaarnpaal in Hilversum

Reacties

  • Tonny de Waal heeft op 21 januari 2021 geschreven:

    Heb precies zo’n Z4 gehad met 3 liter motor met 231 pk. Een beest van een auto, maar hij kon ook listig zijn. Oppassen dus. Het is toch techniek van 20 jaar geleden

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)