Op het exclusieve en ultrasuperdeluxe Concorso d’Eleganza Villa d’Este, dat afgelopen weekend aan het Comomeer in Italië werd gehouden, onthulde BMW deze adembenemende Zagato Coupé. Voor het Duitse merk een greep naar het verleden: er was een tijd dat BMW-wegracers met coachbuilt carrosserieën, niet zelden van Italiaanse afkomst, schitterden in evenementen als de Mille Miglia.

Dit nieuwste project is een Z4 die door Zagato, bekend van onder andere hun vele Aston Martin-creaties, opnieuw werd getekend en met de hand in elkaar werd gezet. Het bekende BMW-gezicht gaat prachtig samen met met Zagato’s double bubble-dak (dat niet langer open te klappen is) en typisch gevormde achtersteven, dat overigens uit één stuk aluminium werd opgetrokken. De 19-inch ‘propeller’-velgen knipogen naar de geschiedenis van beide merken. Natuurlijk staat de auto vol met Z-jes, bijvoorbeeld in het interieur en in de gedetailleerde grille.

Welke motor er in de Zagato Coupé ligt, wordt niet met zo veel woorden gezegd. Geeft niets; in dit geval is de techniek toch echt ondergeschikt aan het uiterlijk. Maar laten we voor het complete plaatje eens aannemen dat het die zoetgevooisde 3,0-liter zes-in-lijn is. Jammie.

Reacties