Dat je in je eigen straat geen bord met ‘130’ mag plaatsen, dat is vrij logisch. En nee, je mag ook geen 1’tje voor de 30 zetten bij de bestaande borden. Ook borden met de beste bedoelingen, zijn niet zomaar welkom. Ergens wel logisch, anders krijg je een wildgroei aan borden. Zo hoog is de boete als je zelf een verkeersbord ophangt in de straat.

Het AD schrijft over een artikel in AD Utrecht [voeg hier de meme in van Obama die een medaille om Obama doet] over een buurt in Utrecht waar ze de hardrijders zat zijn. Daar plaatsten bewoners twee borden met ‘pas op, spelende kinderen’ en ’15 is genoeg’. Daar was de gemeente het niet mee eens en de handhavers kwamen langs met de bonnenboekjes.

Zo hoog is de boete als je zelf een verkeersbord ophangt in de straat

Twee bewoners kregen een boete van 150 euro per stuk. Daar komt natuurlijk nog 9 euro fooi bovenop voor de afdeling administratie. Verkeersbordenproducent Visser in Assen meldt aan het AD dat de bewoners eerst toestemming hadden moeten vragen bij de provincie of de gemeente. En dat zelfgemaakte borden altijd verboden zijn.

Lees ook: In Zandvoort werd (legaal) een 30-bord vervangen met een 33-bord voor Verstappen

Het AD haalt ook de officiële wet erbij: ‘Het is verboden voorwerpen, inrichtingen of borden, van welke aard ook, die het verkeer in verwarring zouden kunnen brengen op, langs of boven de wegen aan te brengen, te doen aanbrengen, of aangebracht te houden.’ Vraag dus even aan de gemeente of ze een bord met 130 willen ophangen in jouw woonwijk.

Reacties

 • Fons heeft op 5 september 2023 geschreven:

  Natuurlijk is het eigenmachtig plaatsen van verkeersborden niet toegestaan . Maar wat te denken van wegbeheerders , gemeenten – provincie- Rijksoverheid, die bij werkzaamheden het plaatsen van ( tijdelijke) verkeersborden ongecontroleerd laten uitvoeren door de firma flut / trut die de borden onjuist plaatst en of bij beëindiging ” vergeet ” deze te verwijderen. Soms worden ook borden geplaatst waarvan je jezelf afvraagt of de ambtenaar wel in het bezit is van enig rijbewijs. Het is de taak van de wegbeheerder de JUISTE borden op de JUISTE plaats te plaatsen !!!!!

  • Mie heeft op 5 september 2023 geschreven:

   Heel juiste bemerking😉

   Reageer
  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear