De nieuwste Defender springt van zichzelf al erg graag, zo kun je in september zien in No Time to Die. Een mooie basis dus voor een rallyauto, zo vonden Land Rover en Bowler. Je kijkt hier naar een omgebouwde Defender voor de Bowler Defender Challenge, een rallykampioenschap waarbij iedereen in exact dezelfde auto rijdt. Volgend jaar start het kampioenschap.

Zo’n twee jaar geleden werd het bedrijfje Bowler opgekocht door Jaguar Land Rover. Al voor die tijd hielden ze zich bezig met het ombouwen van Land Rovers tot volwaardige offroadmonsters. Ook toen was er een Defender Challenge. Hoewel de twee bedrijven toen al dikke maatjes waren, luisteren ze nu dus naar dezelfde baas.

Wat is de Bowler Defender Challenge?

De Challenge is een rallykampioenschap waarin twaalf deelnemers (in 2022, daarna wellicht meer) in exact dezelfde auto rijden. Er zijn twaalf rondes. Iedereen rijdt in een omgebouwde Defender 90 (dus de korte versie) met een viercilinder en 300 pk. Bowler monteert een rolkooi, andere velgen en een onderstel dat (nog) beter klappen opvangt. Ook monteren ze schakelflippers achter het stuur.

Wat kost ie?

De prijs is nog best schappelijk. Relatief gezien, dan. Want voor 99.500 pond, omgerekend zo’n 115.000 euro, krijg je een auto én mag je de zeven ronden meerijden in de Bowler Defender Challenge. Bowler regelt zelfs een racelicentie voor je, als je die nog niet hebt. Wie meedoet, kan rekenen op ondersteuning vanuit Bowler als de boel stukgaat. Wel zo handig tijdens een rally.

Waarom zou ik mee willen doen?

In de eerste plaats voor je plezier. Met een omgebouwde Defender over het onverharde boenderen, dat moet een feestje zijn. Daarnaast schijnt het dat de Bowler Defender Challenge een goede opstap zal zijn voor andere takken van autosport. Deelnemers die de smaak te pakken hebben, stromen bijvoorbeeld door naar de Dakar. Alle rondes van de Challenge worden trouwens wel in het Verenigd Koninkrijk gehouden, dus hou daar rekening mee in je agenda.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Lees meer over bowler
Advertentie