Jaguar Land Rover kocht één van onze favoriete aanbieders van te gekke offroad voertuigen: Bowler. Ja, die Bowler. Het bedrijf achter de Wildcat en een toch wel een beetje gestoorde, aangejaagde Defender met 446 pk. En nog veel meer geweldig speelgoed voor op de weg. Nu is het bedrijf overgenomen door het Special Vehicle Operations departement van Jaguar Land Rover. Maar de connectie gaat al een hele tijd mee. Bowler en Land Rover vormden in 2012 een zogeheten ‘brand partnership’.

Bowler zal gaan werken met de SV, Vehicle Personalisation en Classics, allemaal afdelingen van SVO. ‘De naam Bowler staat al bijna dertig jaar voor innovatie en succes. Met een reputatie die opgebouwd is door zijn deelname aan ‘s werelds ruwste off-road motorsport competities’, zei Michael van Der Sande, CEO van SVO.

‘Het is opwindend dat we nu in een positie zijn om deel uit te maken van de toekomst van het merk Bowler als onderdeel van Jaguar Land Rover’. SVO zei dat ze niet kunnen wachten om samen te gaan werken met het team van Bowler. Ze hinten ook naar toekomstige modellen van Jaguar Land Rover met een hoop Bowler DNA. We zijn benieuwd.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)