Hé kijk, een zwarte Brabus met ‘800’ op de kentekenplaat. Die kennen we al, toch? Nee, want dit is de Brabus 800 Coupé. Oh, en om het extra verwarrend te maken is er nu ook een Brabus 800 op basis van de S-klasse Limousine. Niet per ongeluk de verkeerde bestellen, hè?

Het is een trucje dat niet snel oud wordt: 800 pk in een Mercedes duwen. Brabus lijkt pas te stoppen als ze de Vito aangepakt hebben. Geen slecht idee, overigens; snelle busjes kunnen best cool zijn.

Brabus monteert nieuwe turbo’s op de 4,0-liter V8 van de Mercedes-AMG S 63 en verhoogt het vermogen naar 800 pk en het koppel naar 1.000 Nm. Dat is, net als bij de andere Brabus 800, meer dan bijna alles wat je kunt kopen. Dankzij vierwielaandrijving lees je na 3,1 seconden al 100 km/u van de tellers af. De topsnelheid is gelimiteerd op 300 km/u.

Oké, dus een tweedeurs coupé met 800 pk en genoeg vermogen om een ruggengraatcorrectie uit te voeren? De Brabus 800 Coupé is gewoon een supercar met een achterbank. Alleen nog de belangrijke vraag beantwoorden: ga jij voor de platte putdeksels of de zwarte velgen?

Update: Heb je liever vier deuren, maar vind je een E-klasse toch te klein of te min? Goed nieuws: Brabus kondigt net aan dat ze ook de S-klasse sedan (S 63 S) van dezelfde behandeling voorzien. En ze noemen ‘m… Brabus 800. Wel zo overzichtelijk.

Advertentie

Reacties

  • Chris heeft op 5 maart 2018 geschreven:

    Ja, maar dan voor pooiers en drugdealers. Een beschaafd iemand koopt zoiets niet.

    Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie