Een nieuwe uitdaging voor Brabus na een dikke V12 in de E-klasse Coupé gelepeld te hebben: kunnen ze hetzelfde doen met een cabrio? Ja, dat kunnen ze.

Deze E V12 Cabrio is met zijn 800 pk de snelste vierzits cabrio ter wereld, want hij haalt een top van 370 km/u. Je leest het goed. Als je dat al moeilijk te geloven vindt, kijk dan eens hoe het ding snelheid maakt: van 0 naar 100 km/u in 3,7 seconden, 0-200 in 9,9 seconden en 0-300 in 23,9 seconden.

Dit alles is te danken aan de 6,3-liter biturbo V12 uit de S600, die door Brabus ‘een beetje’ aangepast werd. Hij is gekoppeld aan een ouderwetse vijftraps automaat, want het nieuwe zeventientrapsspul kan al die krachten – het koppel is begrensd (!) op 1.100 Nm – simpelweg niet aan.

Uiteraard moet de auto bij dit soort snelheden wel in z’n spoor blijven, dus deed Brabus uitvoerige windtunneltests en voorzagen ze de auto van bredere wielkasten en talloze koolstofvezel frutseltjes. Enorme Brabus-remmen vonden hun weg naar de 19-inch wielen, en het verstelbare onderstel werd ontwikkeld in samenwerking met Bilstein. In het interieur vind je de beste leersoorten (eventueel in wanstaltige kleuren), de mooiste koolstofvezel sierstrips en de typische Brabus-snelheidsmeter die tot 400 km/u loopt.

Mooi spul? Ja, maar vooral ook duur spul. Neem minimaal 478.000 euro mee – exclusief belastingen – als je een E V12 Cabrio wilt hebben.

Reacties