Verrassingen zijn niet altijd welkom. Als je denkt een chocoladekoekje te eten en je hapt vol in de rozijnen, bijvoorbeeld. Onder het motto ‘geen verrassing, wel lekker’ is hier de Brabus Mercedes-AMG E 63 S. De bloedsnelle sedan kreeg van Brabus een mooie ronde 800 pk, net zoveel als de vorige versie. De specificaties van het faceliftmodel zijn ook identiek aan die van de pre-facelift.

AMG verhoogde het vermogen ook niet

De Mercedes-AMG E 63 S werd onlangs vernieuwd met onder meer nieuwe koplampen en iets andere bumpers. Aan het vermogen veranderde AMG niets en tuner Brabus volgt nu hun voorbeeld. De 4,0-liter V8 verlaat de fabriek met 612 pk en 850 Nm, wat na Brabus’ krachtkuur dus stijgt naar 800 pk en 1.000 Nm. De 0-100-tijd krimpt hierdoor met 0,5 seconde naar 3 seconden rond. De topsnelheid is ook een net getal: 300 km/u.

Koolstofvezel spulletjes voor de Brabus Mercedes-AMG E 63 S

Naast de upgrade voor de motor kun je de sedan voorzien van extraatjes aan de buitenkant. De sierstukken rondom de nieuwe uitlaat zijn van koolstofvezel, net als de nieuwe splitter, achterspoiler, diffuser, luchtinlaten en instaplijsten. Ook voor het interieur is er genoeg te vinden de catalogus van Brabus.

Reacties

  • Chris heeft op 11 mei 2021 geschreven:

    En wat kost dat oerlelijke mormel?

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)