Iets waar onze hersencapaciteit ontbreekt om te begrijpen: als er óveral tekorten zijn, waar zijn de mensen dan gebleven? Vergrijzing*? Ontvoerd door buitenaardse wezens? Van de aarde gevallen omdat ie toch plat bleek? Ook het Duitse Bremenhaven kampt ermee. Waar jij last hebt van rijen op Schiphol, hebben ze daar last van rijen auto’s die nergens heen kunnen.

Volgens CNBC is de drukte op de haven een ongelukkige samenloop van omstandigheden. Net als overal op de wereld is er een tekort aan personeel. De auto’s, maar ook containers, blijven dus in de haven staan, waardoor de problemen zich letterlijk opstapelen.

1,7 miljoen voertuigen per jaar

CNBC spreekt over gridlock, een onwrikbare situatie waar alles klem staat. Bremerhaven verscheept en ontvangt jaarlijks in totaal zo’n 1,7 miljoen voertuigen. Met gemiddeld ruim 4.500 voertuigen per dag, snap je dat de boel niet vast moet lopen. Het zou gaan om auto’s van BMW, Tesla, Renault, Volvo en de merken van Stellantis. Het is niet duidelijk hoeveel auto’s er stilstaan.

Daarnaast zijn er niet genoeg schepen om aan de vervoersvraag te voldoen. Dit komt omdat er in de coronatijd schepen zijn geschrapt omdat ze toen niet nodig waren (en het gaat nog weleens fout). Als klap op de vuurpijl weigeren bedrijven nu ook om hun schepen naar de haven te sturen omdat ze door alle vertragingen te lang blijven liggen. Het is dus een vicieuze cirkel aan het worden.

* Dit schijnt inderdaad onderdeel te zijn van het verhaal, zo meldt RTL Nieuws. Ook hebben veel mensen in de coronatijd ander werk gevonden en blijven daar lekker zitten

Reacties

  • TRistan heeft op 8 november 2022 geschreven:

    Voor een leuk prijsje kom ik wel een paar van die wagens voor ze weghalen hoor

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)