Vijfenzestigduizend uur later is het zover. De Bugatti La Voiture Noire is klaar voor aflevering. Bij de onthulling in 2019 was het de duurste nieuwe auto ooit gebouwd – een titel die gisteren werd afgepakt door de Rolls-Royce Boat Tail. Ongelofelijk toevallige timing. Of niet, natuurlijk. Met alle belastingen erbij opgeteld kost deze Bugatti 16,5 miljoen euro. Een deel daarvan zit in de 65.000 ontwikkelingsuren en een groot deel in de exclusiviteit. Er bestaat maar één exemplaar.

Het schijnt dat Bugatti een lijst had gemaakt met klanten die wel 11 miljoen euro (exclusief belastingen) wilden betalen voor een unieke Bugatti. Ze belden de eerste op de lijst met het voorstel. De klant stemde direct in, zonder ook maar een schets te hebben gezien van de auto. De Bugatti La Voiture Noire verscheen op de Autosalon van Genève in 2019. Het was toen slechts een showkoets zonder interieur en met een kleine elektromotor, zodat het levensgrote model op eigen kracht kon voortbewegen.

Wie krijgt de Bugatti La Voiture Noire?

Dat is nog onbekend. De unieke Bugatti gaat naar een trouwe klant, die voor nu nog anoniem blijft. Het hoeft uiteraard ook geen bekendheid te zijn. Er gingen geruchten over voetballer Cristiano Ronaldo, maar zijn manager ontkent het gefluister. Ferdinand Piëch werd ook genoemd, maar ook dit bleek niet zo te zijn. De inmiddels overleden Piëch stond aan het hoofd van de Volkswagen Groep toen Bugatti er onderdeel van werd.

De specificaties

In de Bugatti La Voiture Noire ligt de bekende 8,0-liter W16-motor uit de Chiron. Het vermogen is een ongewijzigde 1.500 pk en het koppel is nog altijd 1.600 Nm. De 0-100-tijd ligt rond de 2,5 seconden en de top zal boven de 400 km/u uitkomen. De zwarte Bugatti is een moderne interpretatie van de Type 57 SC Atlantic, waarvan het merk er slechts vier bouwde tussen 1936 en 1938. De Voiture Noire is geen circuitmonster; hij zou het comfort van een limousine moeten hebben. We zijn benieuwd waar hij als eerste gespot zal worden.

Reacties

  • Liefhebber heeft op 28 mei 2021 geschreven:

    Zo speciaal vind ik het niet ten opzichte van de ‘standaard’ Chiron. Dan is die Rolls mooier.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)