De duurste auto ter wereld (16.5 miljoen euro inclusief belastingen) bouw je niet in een half jaartje. En toch stond op de Autosalon van Genève, een half jaar nadat de klant akkoord gaf, een glimmende Bugatti La Voiture Noire op de beursvloer. Zagen de bouwers van Bugatti een half jaar hun vrouw en kinderen niet?

Nee, zelfs Bugatti kan niet heksen. Niet met de tijd, in ieder geval – de W16-motor is weer een ander verhaal. De Bugatti La Voiture Noire op de Autosalon van Genève was slechts een showkoets zonder interieur en met een kleine elektromotor, zodat het levensgrote model op eigen kracht kon voortbewegen. De anonieme klant moet nog eventjes wachten op zijn auto.

Tim Bravo, Bugatti’s PR-chef, zegt tegen Carscoops: ‘Dit is niet de afgeronde auto. We startten slechts een half jaar geleden met het project toen de klant akkoord gaf. De auto wordt in 2 tot 2,5 jaar afgeleverd. De auto in Genève had ook nog geen interieur.’

De uiteindelijke Bugatti La Voiture Noire zal op het onderstel van een Chiron gebouwd worden. De 8,0-liter W16-motor blijft standaard en produceert dus 1.500 pk en 1.600 Nm. Wie de anonieme koper is, is nog niet bekend. Vandaar ook het woordje anoniem. Het land van bestemming is ook nog niet bekend.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)