De bestverkochte auto in Amerika mag dan nog steeds een gigantische full-size pickup zijn, er is daar wel steeds meer animo voor kleinere auto’s. Gelukkig voor General Motors rijden we daar in Europa al een tijdje in rond, dus hebben ze hier allerlei bruikbare techniek beschikbaar die ze in de VS kunnen recyclen. Zo werd de Opel Insignia de Buick Regal, en toont deze nieuwe Buick Verano onderhuids nogal veel overeenkomsten met de Opel Astra.

Toegegeven, het ziet er niet eens zo gek uit. Zeker in de hippe bronsbruine kleur mag de Verano er zijn. Een beetje jammer vinden we de chromen roostertjes op de motorkap, die vast bedoeld zijn om de portholes van de Buicks van weleer te herdenken, maar geforceerd overkomen. Voor de aandrijving zorgt uiteraard geen 1.2 Ecotec, maar een dikke 2.4 met 177 pk, gekoppeld aan een zestraps automaat. In de toekomst komt ook de fijne 2.0 turbomotor in de Verano beschikbaar.

Vanaf eind 2011 verschijnt de Verano op de Amerikaanse highways. Dus ben je Opel-rijder en mocht je in de VS een huurauto zoeken die niet al te vervreemdend is, dan weet je waarnaar je moet vragen.

Reacties

Meer van TopGear