Een klassieke Mustang met het raam open, één hand aan het stuur, Fleetwood Mac over de speakers en bij het tankstation lachen dat de recordprijzen in Amerika voor ons nog een schijntje zijn. Dat is de droom. Het liefst rij je over de Route 66, Pacific Coast Highway of Trans-Canada Highway. Een onweerstaanbare mix van geschiedenis, landschappen en legendarische stukken asfalt.

Of, als je wilt, kun je nu zoiets als een Chevrolet Bolt kiezen – of misschien de supersubtiele GMC Hummer EV. En dan helemaal niet zelf rijden. Mhh, dat klinkt toch minder aantrekkelijk. Maar voor de liefhebbers kan het, dankzij het verbeterde Super Cruise van General Motors. Dit systeem gebruikt GPS, lidar, camera’s en nog een rits sensoren om zelfstandig te rijden – zonder je handen aan het stuur.

Je vindt Super Cruise in je huurauto

Super Cruise mag je gerust zien als de Autopilot-tegenhanger van General Motors. Ze leveren het zelfrijdende systeem in Chevrolets, Buicks, GMC’s en Cadillacs. Vooralsnog zul je het systeem weinig in Europa zien, maar er zijn plannen om de elektrische modellen naar hier te brengen. De kans dat je met Super Cruise gaat rijden, is dus het grootst op je vakantie (of zakenreis) in Amerika.

Momenteel kan Super Cruise zelfstandig rijden over ruim 300.000 kilometer aan asfalt in Amerika; dat is een verdubbeling van vóór de update. Hoewel (als mens) zelf rijden het leukst is, kan het zelfrijdende systeem handig zijn voor de lange, saaie stukken. Bovendien: zo heb je wel meer tijd om van het uitzicht te genieten.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear