Lang werd er grinnikend naar de Chinese automarkt gekeken. En misschien nog steeds wel een beetje, maar niet meer vanwege de schaamteloze kopieën. De vloedgolf Chinese auto’s is niet meer tegen te houden, ook niet in Nederland. En wie weet zien we deze YangWang U9 over een tijdje ook wel hier verschijnen. YangWang is trouwens een nieuw submerk van BYD.

De U9 komt als een verrassing. YangWang onthulde eigenlijk alleen een SUV met de naam U8. Met een Steve Jobs-achtige ‘en dan nog even dit’-momentje laat BYD de YangWang U9 zien. Elon Musk deed ooit ook zoiets. Volgens CarNewsChina noemt YangWang het design de ‘poort naar tijd en ruimte’. Het is in ieder geval geen directe kopie. Al kun je wel wat elementen herkennen links en rechts.

Specificaties van de BYD YangWang U9

De U9 is de eerste auto die BYD’s ‘Yisifang’-krachtbron krijgt. Dit wil zeggen dat de auto vier elektromotoren krijgt, ééntje per wiel. Hierdoor kan de auto 360 graden draaien op zijn plaats. De topsnelheid van de BYD YangWang U9 is nog niet bekend, maar wel meldt BYD dat de 0-100-tijd minder dan 2 seconden is.

BYD noemt de YangWang U9 een ‘miljoen yuan’-auto. We hopen dat ze daarmee ook het prijskaartje weggeven. Omgerekend zou je dan zo’n 138.000 euro kwijt zijn. Zeg maar even duur als een Porsche 718 Cayman GTS. Klinkt niet verkeerd, toch? Helaas weten we nog niet wanneer we de U9 kunnen verwachten en óf hij naar Nederland komt.

Reacties

  • Bas heeft op 7 januari 2023 geschreven:

    Er kwam ooit eens een virus uit China, dat heeft Nederland ook niet zo veel goeds gedaan, ik pas 😂

    Reageer
  • Chris heeft op 7 januari 2023 geschreven:

    Ziet er fraai uit, maar die naam kan niet, dat maakt de auto bij voorbaat onverkoopbaar buiten Azie.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)