De vierdeurs ATS beviel ons al behoorlijk goed, en hé: als je twee deuren uit een auto sloopt en er een mooiere daklijn in boetseert, wordt het geheel er over het algemeen niet slechter van. Deze ATS Coupe oogt lekker boos en heeft dezelfde wielbasis als de sedan, maar een grotere spoorbreedte en bredere velgen voor dat extra beetje presence. Ook spotten we het nieuwe Cadillac-schildje, dat hiermee voor het eerst op een productiemodel te vinden is.

Net als de sedan zal de Coupe in Europa enkel worden geleverd met een 2,0-liter turbo-benzinemotor. In de Verenigde Staten is ook een 3.6 V6 te krijgen, maar treur niet; met de viercilinder is het alles behalve afzien. Het vermogen is met 276 pk gelijk gebleven, maar de Coupe krijgt een koppel van 400 Nm, wat een toename van 14 procent is ten opzichte van de sedan. Cadillac geeft nog geen gewicht op, maar zegt wel dat de ATS Coupe de lichtste in zijn segment zal zijn.

Van 0 naar 100 km/u gaat de tweedeurs Caddy in 5,8 seconden, en mocht je extra hard de bocht om willen, dan is een sportonderstel met Magnetic Ride Control en een volwaardig (mechanisch) sperdifferentieel leverbaar. Vierwielaandrijving is een optie.

De ATS Coupe is vanaf de zomer te bestellen en arriveert in de herfst in Nederland. De prijzen zijn nog niet bekend.

Reacties