Goed, feestjes dus. Het is bijna weekend dus we gooien er nog eentje jouw kant op: de Cadillac CTS-V en ATS-V Pedestal Edition. De twee performance-sedans vieren het vijftienjarige bestaan van het V-submerk. Cadillac bouwt 300 exemplaren van de ‘Sokkel-editie’ voor de VS, Canada en het Midden-Oosten.

De V-afdeling is Cadillacs tegenhanger van de M-divisie, maar dan met een schep meer CO2-uitstoot. Daarom dus ook geen Cadillac CTS-V en ATS-V Pedestal Edition voor ons dus – de auto is hier vrijwel onbetaalbaar geworden. De ATS-V kost hier 145.630 euro en de  CTS-V kost 185.206 euro – en dat zijn niet de speciale uitvoeringen.

Motorisch doet Cadillac niets aan de speciale uitvoeringen. De kleur Bronze Sand Metallic (of UPS-kleur?) staat bovenaan het lijstje met redenen om de auto te willen. Zwart-chromen lijsten en velgen in After Midnight-afwerking maken de gemene doch gedistingeerde uitstraling af. Het interieur pronkt met Recaro-stoelen en koolstofvezel-sierstukken.

De V6 in de Cadillac ATS-V Pedestal Edition produceert nog altijd 470 pk en 603 Nm koppel. Een sprintje naar de 100 km/u is in 3,9 seconden klaar. De V8 uit de Corvette Z06 in de CTS-V roept 649 pk en 855 Nm op als je rechtervoet daar om vraagt. In 3,7 seconden ziet ie op de 100 km/u.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie