Toen Cadillac een paar jaar geleden de Converj conceptcar aan de wereld voorstelde – een Chevrolet Volt, maar dan met twee deuren en een zekere hoeveelheid stijl – werd er al meteen bij verteld dat er ooit een productieversie zou komen. Dat moet deze Cadillac ELR worden.

Net als de Volt zal de ELR een elektrische aandrijflijn krijgen, plus een range extender: een viercilinder benzinemotor die slechts dient om de accu’s bij te laden. Da’s handig om langere afstanden af te leggen; voor de lokale boodschappen en bescheiden woon-werkverkeer volstaat het als je de auto ‘s nachts in het stopcontact plugt. Een slimme en simpele manier van groen rijden, waarover we bij Volt-zusje Opel Ampera behoorlijk enthousiast waren.

Met deze ELR tweedeurs coupé wil Cadillac dezelfde technologie naar de hogere markt brengen. Ze noemen het zelf een ‘personal luxury 2+2’, en dat bekt best lekker. De auto wordt vandaag voorafgaand aan het Pebble Beach Concours d’Elegance onthuld; meer informatie over prestaties, prijs en wanneer ie op de markt zal verschijnen, volgt later.

Reacties