Gratis vakantietip: check voordat je vertrekt niet alleen of er files staan en waar er McDrive’s langs de snelweg zitten, maar ook of er milieuzones zijn bij je vakantiebestemming. Ga je net als deze Britse kampeerder naar Londen? Gebruik dan deze autochecker om erachter te komen waar jouw auto wel en niet mag komen. Anders kun je net als deze vakantieganger een boete verwachten bij thuiskomst.

Hij was met zijn gezin tijdens Pasen een weekend richting de grote stad getrokken in de camper. Het idee was om een goedkoop weekendje weg te houden met de camper aan de rand van de Engelse hoofdstad. Wat de vakantieganger niet weet, is dat de ringwegen rond Londen ook milieuzones zijn. Hij wordt twee keer gepakt met zijn Laika Ecovip-camper. Dat betekent tweemaal een boete van 300 pond.

De man reageert op de boetes

Nu is 600 pond al een hoop toeslag voor wat een goedkoop weekendje had moeten zijn, maar het wordt nog wat erger. De betalingstermijn is in Engeland blijkbaar vrij kort en omdat de man het eerste moment mist, groeit de boete naar 2.000 pond, omgerekend 2.200 euro. Als hij voor 1 mei niet betaalt, wordt het bedrag zelfs 4.000 pond. Daarom tekent hij protest aan.

‘Als ik 100 pond had moeten betalen omdat ik dom was en ik me niet realiseerde dat ik in de zone kwam, dan had ik het gewoon betaald. Maar 2.000 pond, dat is gewoon een maandsalaris. We hadden ook een kamer bij The Shard [een duur hotel in hartje London] kunnen boeken in plaats van twee nachten overnachten in de camper’, zegt de man volgens de Daily Mail.

Blijkbaar hebben de lokale autoriteiten medelijden met de man. ‘Wanneer mensen zo’n boete krijgen, bieden we hulp aan een stellen we een manier voor om de openstaande rekeningen te vereffenen’, zegt een woordvoerder van de instantie Transport of Londen. In plaats van 2.000 pond moet de man alleen de oorspronkelijke 600 pond betalen.

Reacties

 • TAZ heeft op 25 april 2023 geschreven:

  Ik reed een jaar of 5 geleden Antwerpen binnen in een euro 3 diesel, kreeg zo’n 2 maanden later een waarschuwing dat als ik dat weer zou doen een boete van 150 euro zou krijgen. Er stond ook bij dat ik een ontheffing kon kopen voor één dag voor 35 euro als mijn voertuig niet aan de milieuzone voldeed. Dat ik dan alsnog Antwerpen wel in mag. Dus het gaat alleen maar om geld, milieu heeft er niks mee te maken

  Reageer
 • Martin heeft op 25 april 2023 geschreven:

  Ook wij zijn bekeurd in de UK. Low emission zone en ultra low emission zone.
  Boete opgeteld 1300 euro.
  Aangeslagen voor de klasse 5 ton of meer omdat ze het kenteken niet konden plaatsen.
  Protest aangetekend en toegekend.
  Uiteindelijk 100 euro betaald.

  Reageer
 • Dylan heeft op 25 april 2023 geschreven:

  Millie zone is niks meer dan diefstal.

  • Frank heeft op 26 april 2023 geschreven:

   Hoe komt UK aan onze persoonlijke gegevens? Zijn niet meer aangesloten bij de EU dus RDW mag geen gevens door geven. En EPC is een prive bedrijf die de boeten int en deze heeft al helemaal geen recht om onze prive gegevens in te zien.
   Wat EPC doet is via een andere EU land aan de RDW de persoons gegevens opvragen…. ik had voor 15.500€ aan boetes…

   Reageer
  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear