Een groep specialisten onder leiding van een Special Forces-veteraan die een Braziliaanse topman – die naar eigen zeggen vals beschuldigd is – met een doortrapt plan Japan uit moet smokkelen, zodat hij vanuit Libanon zijn onschuld kan bewijzen. Dat klinkt als een prima actiefilm, niet? Dat dacht oud Nissan-Renault-baas Carlos Ghosn ook. Hij werkt daarom samen met Michael Ovitz, de voormalige baas van Walt Disney, zo meldt Bloomberg.

Carlos Ghosn stond in Japan terecht voor belastingfraude, maar tijdens zijn borgtocht ontvluchtte hij het land. Over zijn ontsnapping doen de wildste verhalen de ronde, waarvan de populairste is dat hij in een muziekkoffer ongemerkt langs de bewaking kon. Tegen Fox Business Network ontkent hij dat hij in een muziekdoos zat en dat geen enkel nieuwsmedium het ontsnappingsverhaal volledig goed heeft. Het echte verhaal komt wellicht over een tijdje op Netflix.

Schijnbaar staan Hollywood-producers in de rij om het verhaal van Ghosn te verfilmen. Ovitz, nu baas van Creative Artists Agency, gaat helpen met het evalueren van projecten en aanbiedingen die Ghosn krijgt. Volgens een woordvoerder van de voormalige Nissan-Renault-baas zijn er voorzichtige eerste gesprekken, en is er nog niet concreets over een film of een mini-serie. Carlos Ghosn verblijft nu in Libanon, een land dat niet uitlevert aan Japan.

Geld is welkom

Niet alleen de Belastingdienst wil geld zien van Ghosn. Ook Nissan klaagt de voormalige baas aan, voor ruim 83 miljoen euro. Dit geld zou verdwenen zijn met frauduleuze activiteiten. Volgens RTL Z is het bedrag dat Nissan eist meer dan Ghosn heeft. Het Japanse automerk ontving van de ex-topman trouwens ook een rechtszaak terug voor onrechtmatig ontslag en verlies van inkomen. Hij eist 15 miljoen van zijn oud-werkgever.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)