Carlos Ghosn, van de voortvluchtige ex-baas van Nissan, voorspelt dat Nissan binnen twee of drie jaar failliet is. Dat zegt zijn advocaat tegen Bloomberg, die toestemming van Ghosn had om het nieuws naar buiten te brengen. Details over waarom de Japanse autobouwer kopje onder zou gaan, geeft de advocaat niet. Bloomberg meldt ook dat de verkopen in China en Europa dalen en dat er 12.500 banen op de tocht staan.

Ghosn wordt ook wel gezien als de redder van Nissan en Renault. Hij ging in 1996 aan de slag bij het Franse merk en het financiële succes in de jaren daarna wordt ten dele aan hem toegeschreven. In 1999 vonden Renault en Nissan elkaar en ook daar ging hij aan de slag als cijfertjesfluisteraar. Hij schrapte een hoop banen en maakte Nissan winstgevend. Het leek allemaal erg goed te gaan voor Ghosn, totdat hij in 2018 gearresteerd werd op verdenking van fraude.

De voormalig Nissan-baas zou terechtstaan in Japan, maar ontsnapte uit het land toen hij op borgtocht vrij was, omdat hij naar eigen zeggen geen eerlijke rechtszaak zou krijgen. Hij ontkent dat hij fraude heeft gepleegd en is nu van plan zijn naam te zuiveren. Hij verblijft momenteel in Libanon. We blijven het zeggen: we kunnen niet wachten op de verfilming van dit avontuur.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear