(advertorial)

Dus jij dacht dat je voor een coole duikersklok van Zwitserse topkwaliteit meteen je auto, je huis en enkele organen moest verkopen? Vrees niet: Certina schiet te hulp met deze karakteristieke DS PH200M.

Als gewaardeerd maker van robuuste waterbestendige horloges heeft Certina een lange geschiedenis en een hoop ervaring om op te bogen. Het merk bestaat sinds 1888 en 50 jaar geleden vond je hun producten al om de polsen van duikers van de Amerikaanse marine, de Australische Royal Navy en zelfs van NASA tijdens onderzoek op de oceaanbodem. De nieuwste Certina DS PH200M grijpt terug naar de legendarische klokjes uit die tijd: op het vlak van stijl en uitstraling, maar ook wat betreft doorontwikkelde technologie. Zoals het fraaie plexiglas, dat nu wordt behandeld met NEX Scratchguard voor meer krasbestendigheid. En het DS-concept (‘Double Security’) met dubbele pakkingen, dat voorkomt dat er vocht en vuil in de kast doordringen.

Hoe zit het met de specificaties?

De Certina DS PH200M heeft een doorsnee van 42,8 millimeter: niet té groot, en toch net even wat moderner qua voorkomen dan het origineel van 40,5 millimeter uit 1967. De onderscheidende styling, met rode accenten en een forse bezel, zorgt dat dit Zwitsers uurwerk meteen in het oog springt. Voor de tijdsaanduiding zorgt het automatische ETA Powermatic 80-uurwerk, een betrouwbaar werkpaard met een gangreserve van maar liefst 80 uur.

Certina levert de DS PH200M in een heavy-duty Pelican-kistje, compleet met een bruine leren band én een NATO-strap, die snel te verwisselen zijn door middel van een quick-release-systeem. Voor de alleszins behapbare prijs van 695 euro haal je zo niet alleen een zeer compleet pakket in huis, maar ook een stukje historie waar veel duurdere horloges nog een puntje aan kunnen zuigen. Meer informatie vind je hier.

Certina is onder andere verkrijgbaar bij de Bijenkorf.