Weet je het nog? Een paar maanden geleden presenteerde Chevrolet een drietal concepten waarvan er uiteindelijk één in productie zou gaan. Daarbij zou de autofabrikant zich laten leiden door de stem van het volk, door de auto met de meeste stemmen ook daadwerkelijk te gaan bouwen.

Inmiddels heeft het volk gesproken. Op de website Vote4Chevrolet brachten in de afgelopen maanden ruim 1,8 miljoen mensen hun stem uit. En ruim 47 procent van de stemmen ging naar de Beat, hoewel de Chevrolet Groove wat ons betreft de favoriet was.  Die kreeg overigens wel 38 procent van de stemmen, terwijl de Trax het minst populaire concept was.

De winnaar had als enige van de drie concepten een carrosserie met drie deuren, en was ook als enige uitgerust met een 1,2 liter benzinemotor met turbo en een automaat.  We weten natuurlijk niet of dat bij de uiteindelijke productieversie ook het geval zal zijn, maar Chevrolet noemt wel alvast voorzichtig een brandstofverbruik van bijna 1 op 20. Daar kun je in de Verenigde Staten natuurlijk niet mee aankomen, en dus wordt de Beat in eerste instantie niet geproduceerd voor de Amerikaanse markt. Wel zou Chevrolet met argusogen volgen hoe de Smart in het thuisland presteert. Als die het goed doet, zou de Beat alsnog in Amerika te koop worden aangeboden. Maar om te beginnen wordt  de kleine driedeurs gebouwd in Zuid-Korea, om vervolgens verscheept te worden naar onze contreien. Nu nog even afwachten hoe hij eruitziet.

Reacties

Meer van TopGear