Hennessey maakt niet alleen auto’s van Ford, Chevrolet of Dodge sterker, maar ook van, eh, Hennessey. Eerder dit jaar presenteerde de tuner de Exorcist: een Chevrolet Camaro ZL1 met 1.013 pk. De auto hierboven, lieve mensen, is de aller-aller-allerlaatste Exorcist die Hennessey gaat bouwen. Dit keer neemt hij het op tegen de Dodge Challenger SRT Demon 170, wat ook een afscheidsmodel is.

In 2017 gaf Hennessey zichzelf de missie om ‘de Dodge Demon te verslaan’. Om de laatste Demon te vermorzelen, zet de Amerikaanse tuner een grotere, high-flow supercharger in, plus een dito luchtinlaat en een brandstofsysteem met verbeterde injectoren en brandstofpomp. Verder zijn de cilinderkoppen aangepast waardoor er meer lucht doorheen kan, zijn er nieuwe nokkenassen en werden de in- en uitlaatkleppen, klepveren en veerschotels, klepstoters en stoterstangen geüpgraded.

Gaat de Hennessey Exorcist Camaro ZL1 Final Edition harder dan de Demon?

Het vermogen van de 6,2-liter V8 is nog altijd 1.000 Amerikaanse hp’s, wat wij noteren als 1.013 pk. Het koppel is wel gestegen ten opzichte van de vorige Exorcist: van 1.197 Nm naar 1.310 Nm. De laatste Challenger Demon haalt 1.039 pk en 1.281 Nm uit zijn Hemi-achtcilinder. De 0-96-tijd (60 mph) van de Camaro is 2,1 seconden, die van de Dodge 1,66 seconden.

Wat topsnelheid betreft wint Hennessey nipt: 349 km/u tegenover 346 km/u. Op de kwartmijl, misschien wel de belangrijkste maatstaf voor de Amerikanen, wint Dodge dan weer: minder dan 9 seconden tegenover 9,57 seconden voor de Hennessey. Maar dat is op papier. Bij een dragstrip op speciaal asfalt zal de Challenger op zijn minst een kluifje aan de Camaro hebben.

Hennessey Exorcist Camaro ZL1 Final Edition

Hennessey maakt 57 exemplaren van de Exorcist Camaro ZL1 Final Edition. Het aantal is een knipoog naar het 57-jarig bestaan van de Camaro. Een sticker vlak achter de voorste wielkasten verraadt dat dit een speciale Exorcist is. Daarnaast zijn er wat speciale graphics in het interieur. Wat de laatste Exorcist kost, wil Hennessey niet zeggen.

John Hennessey over de laatste Camaro

De grote baas wil wel wat kwijt over de Camaro. ‘Onze upgrade voor de Camaro ZL1 is een van mijn favoriete aller tijden. Het chassis, het onderstel en de motor werken naadloos samen zodat de ervaring achter het stuur er een is van rauwe, ongebreidelde paardenkrachten. Er is niets zoals onze Exorcist, dus we willen graag deze speciale limited edition delen met fans van deze iconische auto voordat hij voorgoed verdwenen is.’ Hoe ‘rauwe, ongebreidelde paardenkrachten’ klinken, hoor je hieronder.

Het geluid van de Hennessey Exorcist Camaro ZL1 ‘Final Edition’

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)