Het zal Chevrolet in deze tijd niet echt lukken de Corvette in grote aantallen te verkopen, maar wie toch nog wat geld in een sok heeft, kan bij Anteros zijn of haar C6 laten ombouwen tot een retrocoupé of –cabrio met trekjes van allerhande voertuigen.
 
De maker spreekt zelf van het DNA uit de jaren zestig en gebruikt stijlelementen van Ferrari, Aston Martin, Jaguar, Austin Healey en Maserati. De techniek is modern, als je dat tenminste van het 6 liter V8 blok van een Corvette kunt zeggen. Anteros heeft drie carrosserieversies: de XTM is een roadster, de XTR de Coupé en dan is er nog de XTS als Targa.
 
De carrosseriepanelen zijn uiteraard van carbon fiber en worden geplaatst op de bestaande structuur van de Corvette. Sommige stalen onderdelen worden vervangen door aluminium of magnesium om de auto lichter te maken. Een limited slipdifferentieel en airconditioning zijn standaard, een navigatiesysteem en stoelverwarming staan op de optielijst.
 
En technisch? Nou, Anteros heeft voor deze auto een supercharger in haar programma om het vermogen op te kloppen tot 630 pk. En daarnaast zien ze nog wat extra mogelijkheden die er maximaal 650 pk uit halen om te kunnen concurreren met de Corvette ZR1.

Schaamteloos begint het programma van Anteros bij zo’n 150.000 dollar en daar zit dan nog geen cent Nederlandse belasting bij.

Advertentie

Reacties

Meer
Advertentie