Het is alweer ruim een jaar geleden dat de Chevrolet Corvette C8 werd onthuld: de eerste Corvette met middenmotor, na decennia van prototypes en speculatie. Dat het even zou duren voor hij Europa zou bereiken, was duidelijk – de Amerikanen waren zo enthousiast dat de auto voor 2020 al snel volledig was uitverkocht. Ook lag de productie vanwege corona een tijdlang stil. Desondanks is de eerste Corvette C8 in Nederland inmiddels gespot.

Of eigenlijk: de eerste twee Corvettes C8 in Nederland. Spotter Justin Wolffers stuurde ons deze foto’s van een rood en zwart exemplaar voor de deur van een transportbedrijf in Barendrecht. Navraag leert dat de Europese import van de C8 nu echt op gang begint te komen. ‘Vandaag krijgen we er nog een paar binnen’, aldus Patrick van Leeuwen van PvL Car Logistics. ‘Van de twee op deze foto’s gaat de rode naar Engeland, en de zwarte naar een Nederlandse importeur.’

Tenzij iemand toch al stiekem eerder een C8 op onze bodem spotte, kunnen we dus stellen dat dit zwarte exemplaar de eerste Corvette C8 in Nederland is. Overigens is niet gezegd dat hij door de betreffende importeur niet wordt doorverkocht aan het buitenland.

Update: Er zijn inmiddels ook foto’s van een derde C8, rood met zwarte wielen en zwart/rood interieur. We hebben ze toegevoegd aan de gallery hierboven.

Corvette C8 in Nederland

Een C8 waarvan we sowieso weten dat hij (voorlopig) in ons land blijft, wordt half augustus verwacht bij de Dutch Corvette Collection van Autobedrijf André Boer. Achter hun showroom staat een museum met Corvettes van alle bouwjaren, tot en met een van de 300 allereerste uit 1953. ‘We hebben een witte C8 besteld, full options’, vertelt Johan Boer aan TopGear. De auto, te zien op de foto’s hierboven, is al drie maanden in hun bezit, maar wordt pas komende maand bij het bedrijf in Wezep afgeleverd.

‘Vorige week hebben we een tweede exemplaar besteld in Rapid Blue. Dat is de auto voor ons museum. Zodra die er is, komt de witte te koop te staan, maar tot die tijd is hij bij ons in de showroom te bewonderen.’ Ook bij de familie Boer hebben zich al meerdere klanten gemeld voor een Corvette C8. Deze auto’s worden waarschijnlijk in het tweede kwartaal van 2021 geleverd.

De officiële Europese introductie van de Corvette C8 vindt in de tweede helft van 2021 plaats (‘maar niet helemaal aan het begin daarvan’, meldt Chevrolet Europe). De auto heeft op dit moment nog geen Europese typegoedkeuring en daarmee nog geen prijs op Nederlands kenteken, aangezien die afhankelijk is van de vastgestelde gemiddelde CO2-uitstoot. De standaard erg complete Launch Edition, met onder meer Magnetic Selective Ride Control, koolstofvezel details en Competition-stoelen, gaat in Duitsland 99.000 euro kosten. ‘Ik denk dat de Corvette C8 in Nederland al gauw rond de 160.000 euro zal zitten’, aldus Johan Boer.

Reacties

  • Chevro heeft op 24 juli 2020 geschreven:

    Tja, wij Nederlanders stemmen nu eenmaal graag op partijen die ons tot op het ondergoed uitkleden. Het zal wel een soort van fetish zijn.
    In de US kost de auto omgerekend naar Euro’s €68553 bij een officiele dealer in Los Angeles.

    Kun je nagaan hoe we in Europa gepiepeld worden

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)