Chevy laat er geen gras over groeien: na de introductie van de nieuwe Corvette Stingray in Detroit, twee maanden geleden, staat de cabrioversie van die auto al in Genève.

Zoals verwacht wordt er niet moeilijk gedaan met zware en ingewikkelde klapdaken, en heeft de nieuwe Corvette Stingray Convertible weer een stijlvol drielaags softtopje met een glazen achterruit gekregen. Het dak kan tot een snelheid van 50 km/u geopend en gesloten worden, of – als je stilstaat – op afstand met de sleutel. De open Corvette is, net als zijn broer met dak, voorzien van een aluminium frame. Dit is maar liefst 57 procent stijver en 45 kilo lichter dan het stalen frame van zijn voorganger, de C6.

Ook de motor is dezelfde als in de gesloten Stingray: een 6,2-liter V8 met directe injectie en cilinderuitschakeling, goed voor ongeveer 450 pk (een precies cijfer geeft GM nog altijd niet op) en 610 Nm aan koppel. Je kunt kiezen uit een handgeschakelde zevenbak en een zestraps automaat.

Overigens doet er momenteel een hardnekkig gerucht de ronde dat er, behalve snellere Z06- en ZR1-versies, ook een Corvette op het programma staat ónder deze Stingray. Die zou dan een minder krachtige 5,3-liter V8 krijgen en simpelweg 'Corvette' heten. Een goedkoper instappertje dat nog steeds als een malle van zijn plek komt, daar zijn we altijd vóór.

Reacties