Het hing al een tijdje in de lucht, maar nu is het definitief. Chevrolet heeft laten weten dat de HHR naar Europa komt. Rond de herfst kun je hem in Nederland verwachten.

 

Op de AutoRAI is Chevrolet Nederland nu nog even de reacties op de HHR aan het peilen. Die zijn volgens de importeur positief, want nu al wordt een verkoopprognose van 300 stuks per jaar afgegeven. En dat is best veel voor deze PT Cruiser lookalike. De fabrikant zelf beweert overigens dat de HHR is afgeleid van de Chevy Suburban uit 1949. Hoe dan ook, retro leeft!

De vijfpersoons HHR is net geen 4,5 meter lang, maar heeft wel een bagageruimte waarin een klein orkest kan optreden. Een tas met boodschappen of een surfplank? Je kunt het allemaal kwijt. Verder word je als passagier verwend met airco en allerhande elektrisch bedienbare attributen. En jawel, ook een aansluiting voor je iPod. Voor aandrijving kun je kiezen uit twee viercilinder benzinemotoren: een 2,2 liter met 149 pk en een 2,4 liter met 175 pk. Wat dat voor je portemonnee betekent, weten we nog even niet.

Reacties