Groot is goed en veel is lekker. Terwijl wij het hier moeten doen met een omgebouwde Lancia-versie die waarschijnlijk vooral als diesel besteld zal worden, is de nieuwe Chrysler 300 in de VS alive and kicking. Uiteraard hoort daar ook een monsterlijk snelle SRT8-versie bij. Met een nóg grotere motor dan voorheen.

De nieuwe SRT8 heeft geen 6,1, maar 6,4 litertjes aan Hemi V8-kracht aan boord. Dat vertaalt zich in zo’n 470 pk en 630 Nm, een sprinttijd van 0 naar 100 km/u in minder dan vijf seconden en een topsnelheid van ruim 280 km/u. Hier niet zo relevant, maar op zich leuk om te weten: de kwartmijl doet ie in minder dan 13 seconden. Het koppel is niet alleen hoger, maar ook bij lagere toeren beschikbaar dan bij zijn voorganger.

De dikke V8 is nog altijd gekoppeld aan een vijftraps automaat, maar de bestuurder heeft nu de beschikking over schakelflippertjes achter het stuur. Ook is het onderstel tegenwoordig instelbaar: je kunt kiezen uit een automatische instelling of Sport, waarmee deze 300 de bochten een stuk scherper zou moeten nemen dan het vorige model. Verder hangt de nieuweling natuurlijk vol met leer, veiligheidssnufjes en gadgets als internet, Bluetooth en een bijzonder uitgebreide boordcomputer.

Nu Lancia toch al haar trots al overboord gegooid heeft: durf je met ons mee te hopen op een Thema 8.32 voor Europa?

Reacties

Meer van TopGear